Životni stil

10 dizajnerskih trikova kako da dom izgleda kao iz časopisa

Ako želite da vam dom izgledao kao iz časopisa poigrajte se detaljima i razmislite o ovih 10 dizajnerskih trikova.

  1. Ako želite vizuelno povećati manji prostor ukrasite ga predimenzioniranim komadima kao što je ogledalo koje zauzima gotovo cijeli zid.
  2. Želite li da vaš ukrasni jastuci budu uvijek napeti bez udubina stavite ih u nekoliko centimetara premale jastučnice. Uz ovaj će mali trik izgledati uredno i namješteno.
  3. Stolice u trpezariji ne moraju nužno biti udobne, već je cilj da dobro izgledaju, ionako ih se rijetko koristi. Preudobne stolice uzrokuju loše držanje, a postoji mogućnost da zaspite dok imate goste.
  4. Kombiniranje različitih stilova namještaja je i više nego dobrodošlo, a to će sobi dati poseban šarm. Antikni namještaj se odlično slaže s modernim, osobito u kuhinji, zato iskoristite stari stolić i prilagodite ga s malo boje.
  5. Iako se nekada pazilo da ukrasni jastuci pristaju prekrivačima, danas to treba izbjegavati. Vaš će dom djelovati više chic ako iskoristite nekoliko različitih materijala i uzoraka ili pak neparan broj jastuka.
  6. Nedostaje li vam svjetlosti u domu, iskoristite prozore i sjajnu boju za zidove. Hodnik obojite sjajnom bojom koja će reflektirati sunčevu svjetlost koja dopire kroz prozore. Na taj ćete način dobiti prirodnu svjetlost i vizuelno povećati prostor.
  7. Soba će djelovati viša ako se zavjese i zastori protežu od stropa do poda. Nemojte ih stavljati tačno iznad prozora, to će smanjiti prostor.
  8. Poigrajte se dodacima: predimenzionirana lampa koja se izdiže iznad cijele dnevne sobe pružat će vam osjećaj mjesečeve svjetlosti i stvoriti domaći ugođaj.
  9. Kuhinjski ormarići zapravo onemogućuju lako korištenje stvari, naročito oni najviši. Umjesto toga, zamijenite ih policama na koje ćete poslagati tanjire i posuđe. Na taj ćete način stvoriti topliju atmosferu, ali i razbiti svu monotoniju namještaja u istoj boji.
  10. Ako je strop previsok, a želite ga smanjiti, najlakše ćete to postići tamnim bojama, dok će ga vizualno povećati svjetlije i sjajne nijanse.
PROČITAJTE  Kuća je najmanje sigurna, čak 70 posto povreda djece nastaje baš u kućnim uslovima


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare