Region

Ko ovdje laže, Vučić ili Vulin?

Jučer je došlo do sukoba u prostorijama Predsjedništva Srbije između lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Jeremić je, zajedno sa Borislavom Novakovićem, Miroslavom Aleksićem i Vladimirom Gajićem došao na poziv predsjednika Srbije "da ga linčuju ako smeju".

Nakon incidenta, Vučić je tvrdio da je došao sam, a ministar policije Aleksandar Vulin da su "Kobre" sprečile haos. Postavlja se pitanje ko to laže? Vučić ili Vulin? Lider Narodne je nakon incidenta istakao da mu se Vučić unosio u lice, vrijeđao ga i psovao i rekao "hajde me tuci.

- Sišao je predsjednik i sav se tresao. Ljudima iz obezbjeđenja je bilo neprijatno. Počeo je da viče i da se unosi nama u lice i da govori: ‘Hajde me tuci’. Oko njega je u tom trenutku bilo obezbjeđenje. Ja sam ga pozvao da izađe napolje, ali on nije smio. Psovao je, vrijeđao i pretio nama. Meni se unosio lice i govorio mi da sam lopuža. Ja sam ga pitao da li smije da to kaže na RTS-u i da razgovaramo, on je eksplicitno rekao da ne smije - istakao je Jeremić.

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da su pripadnici Kobri spriječili da predstavnici Narodne "dobiju ono što su zaslužili".

- Čestitam pripadnicima Kobri što su uspjeli da Jeremića i još trojicu spriječe da od predsjednika Vučića dobiju ono po šta su došli i ono što su zaslužili - naveo je Vulin u saopštenju.

S druge strane, predsednik Srbije tvrdi da je bio sam.

- Njih petorica su vikali, vrijeđali, ja sam bio sam. Ne možete baš da imate toliko energije kao njih 5. Oni mene ničim nisu ugrozili, to što su vikali je politički performans - rekao je Vučić.

Neko u ovoj situaciji ne govori istinu. Ili ministar policije ili predsjednik. Svako ko je malo upućeniji u protokol i rad pripadnika Kobri zna da je njihov zadatak da u svakom trenutku štite instituciji predsjednika države, pa bio to i Vučić. Takođe, zna da on nikako nije mogao doći sam sa se "obračuna" sa predstavnicima opozicije. 

Ali ipak on je neustrašiv, pa kao što je jednom naveo, nekada i "bježi od obezbeđenja", pišre Direktno.rs.