Vijesti

OC Bjelašnica večeras otvorila novu sezonu: Pogledajte fotografije sa skijališta

Olimpijski centar Bjelašnica danas je prvi u regionu otvorio novu skijašku sezonu.

Tradicionalno, poduzeće ZOI'84 prvi dan nove sezone poklanja besplatno skijanje za limitirani broj od 300 korisnika na stazi „Kolijevka“. Do vikenda će u funkciji biti noćno skijanje od 18.30 do 21.00 sat, a 4. decembra 2021. godine planirano je otvaranje ostalih staza.

Olimpijski centar Bjelašnica

Svi započeti radovi u OC Bjelašnica privode se kraju. Pušten je u rad sistem za vještačko osnježenje kako bi se zajedno sa intezivnim snježnim padavinama osigurala kvalitetna podloga, a ZOI'84 najavljuje i značajna unapređenja, koja će u OC Bjelašnica biti vidljiva već početkom sezone.

Olimpijski centar Bjelašnica

Riječ je o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog “BX” lifta, koji će povećati kapacitete sa 600 na 2.250 skijaša na sat i biće pušten u funkciju 15. decembra 2021., vještačkom osnježenju kompletne staze „Kolijevka“, kao i izradi novog ski-data sistema, koji omogućava jednostavniju kupovinu ski-karata.

PROČITAJTE  Zildžić kaže da je nakon 15 godina usvojena pravednija raspodjela prihoda
Olimpijski centar Bjelašnica

Nova Uprava preuzela je upravljanje JKP ZOI'84 početkom proljeća ove godine te, uprkos brojnim izazovima i ograničenjima, učinili smo sve da unaprijedimo uslove skijanja i dočekamo naše korisnike sa pozitivnim promjenama – kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI'84.

Olimpijski centar Bjelašnica

ZOI'84 odgovornost stavlja na prvo mjesto, te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovan revijalni program povodom otvaranja sezone.

Olimpijski centar Bjelašnica

Nova Uprava ZOI'84 prati aktuelna dešavanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija koja je u lockdown-u, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unapređenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obaveza prema korisnicima. Ovi sportovi, sami po sebi, omogućuju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku značajno doprinose izgradnji imuniteta – rekao je Mehić, saopćeno je iz ZOI'84.

PROČITAJTE  Nakon snježne lavine na Bjelašnici dva planinara prebačena na KCUS, treći bez povreda


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare