Sport

Poljaci su zadali žestok udarac Ibrahimoviću. Da li je kraj bliži nego što mislimo? U Italiji se već šuška o tome

Budućnost Zlatana Ibrahimovića tek treba biti odlučena, ali neizvjesnost vjerovatno neće dugo trajati.

Legendarni švedski nogometaš bosanskohercegovačkih korijena propustit će Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, što bi mu bilo treće SP u karijeri.

Lewandowski, Zielinski i Poljska spriječili su ga da kruniše svoju fantastičnu karijeru nastupom na Mundijalu u decembru. Može li to biti znak prijevremenog odlaska u nogometnu penziju?

Sve je moguće, piše "Marca".

"Budućnost? Nadam se da ću nastaviti sve dok sam zdrav i mogu doprinijeti", rekao je medijima nakon što je ispao u finalu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Da bismo stvari stavili u kontekst, vrijedi napomenuti da se u Italiji već mjesecima priča o Ibrahimovićevom povlačenju.

Sa 40 godina (u septembru puni 41), napadač AC Milana nastavlja se boriti s povredama, čak je izgubio mjesto u prvoj postavi od Francuza Oliviera Girouda. Od 30 utakmica italijanske Serije A u sezoni, odigrao je samo 18 i postigao osam golova.

To nije i jedini problem. Ubacite njegovu plaću. Šveđanin zarađuje sedam miliona eura po sezoni i najplaćeniji je igrač u ekipi.

Ugovor mu istječe 30. juna i Milan će mu ponuditi smanjenje plaće da obnovi… ako želi ostati. Lopta je u njegovom polju.