Sport

Razbojnik provalio u vilu Beckhamovih. David, Victoria i njihova kćerka bili u kući

Maskirani muškarac provalio je u vilu porodice Beckham u Londonu dok su David Beckham, njegova supruga Victoria i 10-godišnja kćerka Harper Seven bili unutra.

Provalu je otkrio Beckhamov 17-godišnji sin Cruz, koji se vratio kući nakon noćnog provoda s prijateljima, kada je uočio razbijeni prozor u gostinskoj sobi.

"Nažalost, Beckhamovi su bili žrtve nekih prilično profesionalnih lopova koji su djelovali na tom području", rekao je izvor za "The Sun".

"Srećom, kriminalci su stigli samo do jedne spavaće sobe prije nego što su pobjegli."

Kako prenosi "Daily Mail", provalnik je razbio prozor na gornjem spratu porodične kuće koja je procijenjena na više od 47 miliona eura.

Legendarni engleski nogometaš pozvao je policiju i odmah počeo pretraživati ​​vilu u slučaju da je provalnik još uvijek unutra.

Međutim, muškarac je uspio pobjeći nakon što je ukrao više hiljada eura vrijedne robe i opreme, dok su se te noći dogodile još dvije pljačke na istom području.

Još 2018. godine provalnici su ciljali na seosku vilu obitelji Beckham u Cotswoldsu, kada su trojica muškaraca s kapuljačama pokušala provaliti u kuću procijenjenu na 6,7 ​​miliona dolara.

Lopove, koji su iskoristili činjenicu da bračni par Beckham putuje u Australiju, sigurnosne kamere snimile su dok se pokušavali popeti ljestvama u nastojanju da uđu u kuću kroz prozor.

Međutim, sigurnosni sistem je proradio i lopovi su bili prisiljeni pobjeći prije dolaska policije.