Sport

Otići ili ostati iz Uniteda? Cristiano Ronaldo tražio savjet Alexa Fergusona

Cristiano Ronaldo ima još godinu do ugovora s Manchester Unitedom.

Portugalska zvijezda ima ugovor s engleskim klubom do 30. juna 2023. iako bi teška situacija u ekipi mogla dovesti do njegovog odlaska.

Posljednjih se dana mnogo pričalo o odlasku legendarnog portugalskog napadača predstojećeg ljeta unatoč činjenici da Erik ten Hag, koji će na kraju sezone preuzeti slavnu ekipu (trenutno vodi nizozenski Ajax), želi da 37-godišnji Ronaldo ostane na Old Traffordu.

No, prema "Mirroru"', Ronaldo se u nekoliko navrata sastao s bivšim šefom Uniteda, Sir Alexom Fergusonom, kako bi ga pitao za savjet o njegovoj budućnosti.

Navodno je bivši napadač španskog Real Madrida imao nekoliko privatnih sastanaka s legendom Uniteda, kako bi čuo mišljenje Sir Alexa. Ferguson je doveo Ronalda u United kada je nogometaš imao samo 19 godina.

Veteran se nalazi se u teškoj situaciji, jer se po odlasku iz Juventusa želio vratiti na Old Trafford kako bi svoju staru ekipu ponovo odveo na najviši nivo, što nije uspio postići.

Sada se čini da je njegovih devet briljantnih sezona u Real Madridu stvar daleke prošlosti.

To je bio klub za koji je osvojio najviše trofeja i postigao je nevjerovatnih 450 golova u 438 takmičarskih utakmica. Morat ćemo pričekati ljeto da vidimo hoće li CR7 još jednom promijeniti ekipu.