Sport

Dileme u redovima “Zmajeva”: Hoće li Edin Džeko igrati protiv Crne Gore?

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već u subotu ima novi ispit u Ligi nacija.

Nakon remija protiv Finske u Helsinkiju (1:1) i pobjede nad Rumunijom u Zenici (1:0), "Zmajeve" za dva dana očekuje gostovanje Crnoj Gori u Podgorici.

Trener u bh. stručnom štabu Slaven Musa govorio je o stanju u ekipi, pogotovo o tome da li će kapiten Edin Džeko, koji je protiv Rumunije dobio udarac u koljeno i napustio teren u drugom poluvremenu, biti spreman za predstojeći meč.

“Džeko i Ćivić su morali ranije izaći iz igre. Danas imamo trening pa ćemo vidjeti u kakvom se stanju nalaze, doktori imaju zadnju riječ. Bitno je i kako se sami igrači osjećaju. Za sada ne možemo reći ni hoće li ili neće igrati u subotu” rekao je Musa.

Kaže da su u stručnom štabu zadovoljni sa četiri boda iz dva meča, naš naredni rival ima bod manje (pobjeda nad Rumunijom, poraz od Finske).

“Prošle godine smo igrali protiv njih u prijateljskoj utakmici 0:0, istina u šarenom sastavu. Dobro ih poznajemo. Skautirali smo i utakmice u Ligi nacija. Igrali su u dva različita sistema, tako da se pripremamo. Najvažnije je kakvi ćemo mi biti. Ako budemo na nivou kao na dvije prethodne utakmice, ni rezultat neće izostati” rekao je Musa.