Sport

Inter dogovorio povratak sjajnog napadača. Znači li to da odlazi Edin Džeko?

Italijanski klub Inter iz Milana dogovorio je ugovor o potpisivanju napadača Romelua Lukakua na sezonsku posudbu iz engleskog Chelseaja.

"Plavci" ​​su potpisali ugovor s 29-godišnjakom iz Intera za čak 97,5 miliona funti u avgustu 2021., ali on će se vratiti u italjansku Seriju A nakon što se prošle sezone mučio u Londonu.

Odšteta za posudbu Lukakua iznosi blizu osam miliona eura (6,9 miliona funti), prenosi BBC.

Belgijski nogometni reprezentativac je prošle sezone za Chelsea postigao 15 golova u svim takmičenjima, uz osam u 26 nastupa u engleskoj Premier ligi.

Pretpostavlja se da je Lukaku spreman na smanjenje plaće kako bi se vratio u Inter, koji je osvojio naslov u Seriji A u sezoni 2020/2021, a on je predvodio njihov napad (ove sezone bili su drugi, iza gradskog rivala Milana).

Finansijska situacija italijanskog kluba značila je da im nije bilo moguće izjednačiti Lukakuovu plaću iz Chelsea ili direktno kupiti napadača, bez posudbe. Međutim, predsjednik Intera Steven Zhang osobno se uključio u pregovore u ponedjeljak, što je ocijenjeno značajnim.

Inter je također u pregovorima s napadačem Juventusa Paulom Dybalom (28) kojem istječe ugovor na kraju mjeseca.

Italijanski mediij ranije su najavljivali da bi mogući dolazak ovih igrača mogao značiti odlazak našeg reprezentativnog napadača Edina Džeke (36) iz redova Intera, pa ostaje da vidimo šta će se desiti...