Sport

Još jedna ostavka u Upravnom odboru KSBiH: “Savez djeluje stihijski, vođen interesima pojedinaca”

Nakon Mirze Teletovića, još je jedan član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine podnio ostavku što itekako ugrožava rad ove organizacije.

Zeničanin Feđa Jovanović podnio je ostavku u pismu u kojem je naveo da se, kako ističe, "Savez vodi interesima pojedinaca i interesnih grupa".

"Nastojao sam sve ovo vrijeme davati svoj ljudski i profesionalni doprinos razvoju košarkaškog sporta u našoj zemlji.

Vjerovao sam da imamo snagu, energiju, stručno znanje, iskustvo i resurse da rad svih segmenata Saveza podignemo na viši nivo, učinimo transparentnijim, stabilizujemo finansijske tokove, ustrojimo stručna tijela, oformimo kvalitetne timove koji će biti odgovorni za unaprjeđenje organizacije klupskih takmičenja, rada reprezentativnih selekcija, suđenja, popularizacije i omasovljenja košarke u svim dijelovima Bosne i Hercegovine", naveol je jobanović.

Međutim, od tvrdi "da Upravni odbor već duži period ne upravlja i ne rukovodi radom Košarkaškog saveza BiH, što mu je zadaća i cilj, prema Statutu KSBiH".

"Svjedoci smo da Savez djeluje stihijski, vođen interesima pojedinaca i interesnih grupa, a zbog brojnih problema i neadekvatnog načina njihovog rješavanja ima izuzetno negativnu percepciju u javnosti.

Praktično, radi se po sistemu da rješenjem jednog problema nastaju nova tri, a posljedice ovakvog rada će sve više dolaziti do izražaja. Tome svjedočimo iz dana u dan, a mi kao Upravni odbor nismo u poziciji, ili ne želimo da to zaustavimo, zbog čega svoj angažman u ovom tijelu smatram besmislenim i kontraproduktivnim. Zato, kao jedini odgovoran i logičan lični čin smatram podnošenje ostavke."