Politika

Radončić: Bećirović vodi bitku protiv dva kandidata SDA – Izetbegovića i Komšića

Na predizbornom skupu 11 stranaka u Areni u Zenici, koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH uoči izbora u BiH, prisutnima se obratio i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić.

Naglasio je da će govoriti ne samo o izborima, nego i tome "hoće li Bošnjaci ostati na ispravnom prozapadnom putu ili će otići u begovate i kolonijalnu sredinu".

Radončić tvrdi da Bećirović vodi bitku protiv dva kandidata SDA - Bakira Izetbegovića i Željka Komšića te je, kako ja naveo, citirao lidera DF-a: "Da zakoni koji se spremaju u OHR-u su zaista duboko prije svega antiislamski".

"Nakon toga je došao turski predsjednik Erdgoan, a mi želimo dobre odnose sa Turskom. Neko nas ovdje plaši Zapadom.

Plaše nas ljudi kojima je rahmetli Alija, a ja sam bio prijatelj s njim, ostavio, kako neki tvrde, zemlju u amanet", izjavio je Radončić te podsjetio je na izjavu rahmetli Alije Izetbegovića kada je biranim riječima govorio o Zapadu.

Kad je u pitanju Predsjedništvo BiH, rekao je da je "Bakir bio osam godina član Predsjedništva, Komšić 12, fikus 4" što je 24 godine".

"Ako za 24 godine nisu u stanju da otvore jedna ozbiljna evropska ili zapadna vrata, da dovedu jednog velikog investitora, da naprave autoputeve, o čemu oni nas to lažu.

Ko je branio nama, nije bilo ni Vučića, ni Dodika, da napravimo autoput Sarajevo - Bihać, Sarajevo - Tuzla, da izgradimo transverzale...

Denis je čovjek koji neće praviti sukobe, koji neće praviti dogovorene sukobe sa Dodikom i Čovićem nego će uspravno pošteno i korektno znati da vodi ovu zemlju", rekao je Radončić.