Magazin

Već su na tankom ledu. Meghan Markle i princ Harry spremaju novi udarac kraljevskoj porodici

Meghan Markle i princ Harry u posljednje su vrijeme u centru pažnje.

O njima je bilo najviše govora u kontekstu njihove dokumentarne serije na Netflixu i Harryjevih memoara koji bi trebali izazvati veliku pozornost.

Čini se da upravo zbog memoara i dokumentarne serije žele izgladiti stvari s ostatkom kraljevske porodice kako ih ne bi dodatno naljutili.

Moraju biti oprezni

Kako je objasnila kraljevska dopisnica Katie Nicholl za strane medije, Meghan i Harry moraju biti oprezni.

Moraju paziti kakve će stavove ubuduće iznositi o kraljevskoj porodici u budućim projektima, prenosi Net.hr.

"Harry i Meghan su svjesni da ako učine ili kažu bilo što što bi se moglo smatrati neosjetljivim prema Harryjevoj porodici, tada riskiraju da budu potpuno odsječeni. U porodici postoji osjećaj da su već na tankom ledu. Moraju oprezno koračati", ispričao je anonimni izvor.

Sve to rade jer žele prinčevog oca, kralja Charlesa III., na svojoj strani.

"Harry zna da njegov otac može biti prilično nemilosrdan. Charles neće tolerirati da član njegove porodice okalja ugled krune", ispričao je izvor.

No, Meghan i Harryju važan je odnos s članovima kraljevske porodice ne samo zbog memoara i dokumentarca. Razlog su i njihova djeca, sin Archie i kćeri Lilibet.

Podsjetimo, strani su mediji nedavno objavili da su se Meghan i Harry sukobili s Netflixom. Čak i sa svojim vlastitim produkcijskim timom zbog svoje dokumentarne serije.

Kako su pisali svjetski mediji, odlučili su odustati od nekih stvari koje su htjeli ranije prikazati i snimiti što im je donijelo probleme.

Meghan i Harry, kako tvrde izvori, insistiraju da se izrežu neki dijelove iz serije. No, čelnici Netflixa stoje uz produkcijski tim koji želi zadržati taj sadržaj.

"Harry i Meghan predomišljaju se oko vlastite priče", rekao je izvor iz Netflixa.

"U panici su, žele ublažiti i najosnovnije stvari. No, to je njihova priča, iz njihovih usta", ispričao je drugi izvor.

Otkrili mnoge informacije

Meghan Markle i Harry žele urediti seriju nakon smrti kraljice Elizabete II. prošlog mjeseca jer su otkrili razne informacije, koje će podići prašinu, o kralju Charlesu III. i kraljici Camilli te princu Williamu i vojvotkinji Kate Middleton.

Njih dvoje se, naime, boje mogućnosti da dokumentarac, koji je producirala njihova kompanija Archwell, bude objavljen u ovom obliku.

"Podnijeli su značajne zahtjeve za promjene sadržaja koji su sami pružili, do te mjere da neki zaposlenici Netflixa vjeruju da će, ako im se odobri, to zapravo odložiti projekt na neodređeno vrijeme. Netflix stoji uz filmaše", objasnio je izvor iz Netflixa.

Iako Meghan i Harry žele da serija izađe sljedeće godine, Netflix je želi objaviti odmah nakon pete sezone serije "Krune", koja je zakazana za 9. novembar.