Region

Interaktivna karta Hrvatske: Pogledajte stanje sa koronom prije puta

Veliki interes stranih turista izazvala je interaktivna karta Hrvatske "croatiacovid-19.info", koja pokazuje epidemiološko stanje po gradovima i otocima ona se svakodnevno ažurira.

Zanimljivo je i da karta, koju je napravila Hrvatska turistička zajednica (HTZ), pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama, tj. po gradovima, što je tačniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Evropskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti, koji Hrvatsku deli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Prikaz Hrvatske po gradovima već je prihvatio njemački Institut Robert Koch, što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motivisanje turističkih radnika i stanovništva gradova na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da ako se dogodi eventualan incident u jednoj destinaciji, on ne utječe na sigurnost u drugoj.

Interaktivna karta Hrvatske

Kartu je, prema podacima HTZ-a, od njenog uvođenja posetilo gotovo milion korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Njemačke (36.8%), Nizozemske (14.6%), Hrvatske (13.7%), Austrije (8.06%), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i VelikeBritanije.

HTZ je ovu kartu predstavila prošle sezone, ali su je sada ažurirali sa gradovima i ostrvima. Tako turisti u svakom trenutku mogu da vide u kojem hrvatskom gradu i na kojem hrvatskom otoku ima zaraženih koronavirusom.