Gastronomski sajt Taste Atlas objavio je listu najboljih sireva na svijetu.
Na listi su se našali i Livanjski sir, koji je zauzeo 53. mjesto, te nevesinjski Sir iz mijeha, kao dva sira iz Bosne i Hercegovine.
Prvi je čuveni Parmigiano Reggiano iz Italije ispred grčkog Graviera Naxou i još jednog italijanskog predsrtavnika, Burrate.
Poredak prvih 20 na listi najboljih sireva svijeta u izboru prema Taste Atlas:
Parmigiano Reggiano (Italija)
Graviera Naxou (Grčka)
Burrata (Italija)
Reblochon (Francuska)
Stracchino di Crescenza (Italija)
Mozzarella di Bufala Campana (Italija)
Queijo Serra da Estrela (Portugal)
Saint-Andre (Francuska)
Mont d'Or (Francuska)
Grana Padano (Italija)
Comte (Francuska)
Pecorino Romano (Italija)
Bocconcini (Italija)
Oaxaca Cheese (Meksiko)
Saint-Felicien (Francuska)
Pecorino Sardo (Italija)
Pecorino Toscano (Italija)
Graviera Kritis (Grčka)
Crottin de Chavignol (Francuska)
Stracciata (Italija)