Ako vam polako ponestaje ideja za pripremu piletine, danas vam donosimo nekoliko potencijalno zanimljivih prijedloga.
Umjesto klasične opcije s povrćem poput krompira, paradajza, mrkve ili paprike, želimo vas ohrabriti da se okušate u pripremi piletine prema receptima koja će pomalo iznenaditi vaše nepce.
Pileći zabatak s grilanim limunom i salatom od tikvica i sira
Sastojci
- dva pakiranja pilećeg filea zabatka
- dva limuna
- dvije mlade srednje velike tikvice
- 100 g mekog kozjeg sira
- sok od polovice limuna
- dvije – tri žlice maslinova ulja
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- svježi timijan
Priprema
1. Dobro zagrijte grill tavu ili grill ploču, premažite je maslinovim uljem i stavite peći file pilećeg zabatka.
2. Dodajte i limune prerezane po pola pa sve zajedno pecite oko 10-15 minuta, ovisno o debljini filea, uz povremeno okretanje.
3. Gulilicom za povrće na tanke trakice narežite tikvice.
4. U manju teglicu stavite limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar pa dobro protresite i prelijte po tikvicama. Izmiješajte.
5. Na veliki tanjir složite tikvice, dodajte pečeno meso i limune, po tikvicama namrvite meki kozji sir, dodajte svježi timijan pa poslužite.
6. Prije posluživanja meso pokapajte grilanim limunom.