DAMIANO DAVID

Frontmen Maneskina objavio svoj prvi solo singl ‘Silverlines’

Damiano David prošle je sedmice objavio da kreće na put samostalne karijere, a danas, 27. septembra, izašao je njegov prvi singl, 'Silverlines'. Pjesma je rezultat saradnje s producentom Labrinthom.

Damino David komentirao je izlazak singla: “Ova pjesma je zapravo jedna vrlo posebna priča za mene. Ponekad čujete pjesmu i pomislite ‘O moj bože, ova govori o meni’. Bilo mi je tako nevjerojatno raditi s tako velikim umjetnikom i to na pjesmu koja u svojoj biti opisuje moje cijelo putovanje”.

David je također dodao: “Postoji nivo ranjivosti koji nikad nisam dosegao i nivo iskrenosti koju koju nikad nisam uspio dostići, ne zato što nisam bio iskren u drugim pjesmama. Morao sam dublje kopati unutar sebe kako bih uopće došao do tih informacija i kasnije ih mogao transformirati u pjesmu”.

Na prvoj solo pjesmi italijanskog eurovizijskog pobjednika gostuje Labrinth, producent koji inače radi s Billie Eilish, Nicki Minaj i The Weekndom. Kako je Damiano David objasnio, “kad ti se ukaže prilika da sarađuješ s njim, onda to samo učiniš”.

Damiano David nije prvi član Maneskina koji je krenuo na put samostalne karijere. Isto je napravila basistica Victoria De Angelis koja radi kao producentica i DJ.