DUGA PAUZA

FK Sarajevo potvrdio crne vijesti oko Nemanje Anđušića

Ismar Hadžibajrić, prvi fizioterapeut FK Sarajevo, govorio je o povredi Nemanje Anđušića koju je zadobio nakon grubog starta u Banjoj Luci.

Boban Nikolov oštro je startovao na Anđušića u derbiju Borca i Sarajeva (0:1). Nikolov je dobio samo žuti karton.

Nažalost, Anđušić je zaradio rupturu medijalnog kolateralnog ligamenta, ali na svu sreću, nije oštećen i prednji križni ligament.

"Nemanja Anđušić je doživio jednu težu povredu na utakmici protiv Borca. Odmah nakon utakmice naš medicinski tim je uspostavio dijagnozu i nažalost, te naše prve prognoze su bile tačne. Riječ je o gotovo kompletnoj rupturi medijalnog kolateralnog ligamenta. Bilo nas je strah da nije oštećen i prednji križni ligament, ali nakon ultrazvuka kada se utvrdio tačan stepen oštećenja, potvrđeno je da on nije stradao", rekao je Hadžibajrić.

Dodao je i kako će u klubu učiniti sve da on bude spreman za dva do maksimalno tri mjeseca. Medicinski tim će pokušati da osposobi Anđušića lijekovima te da izbjegne operaciju, a u zavisnosti od toga kako njegovo zdravstveno stanje bude napredovalo, bit će jasno da li će morati na operativni zahvat.