Ambasada Rusije u BiH se oglasila o godišnjici Dejtona
Vijesti

Rusija građanima BiH odobrila ulazak bez vize

Odlukom Vlade Rusije Bosna i Hercegovina uključena je u listu 20 država čiji građani mogu ući u Rusiju bez viza direktnim letovima, objavljeno je u danas na službenoj stranici Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Kako je navedeno na oficijelnoj Facebook stranici Ambasade, odlukom ruske Vlade od 14. aprila državljani BiH mogu ući u Rusiju vazdušnim putem bez viza pod uslovom da ukupni boravak ne prelazi 30 dana u okviru svakih 60 dana, računajući od datuma prvog ulaska. U drugim slučajevima je potrebna viza.

Navedeno je i da državljani BiH mogu ući u Rusku Federaciju uz negativan rezultat PCR testa (na ruskom ili engleskom jeziku), ne stariji od 48 sati od datuma uzimanja brisa. Ovo pravilo se odnosi i na sve one koji posjeduju sertifikat o izvršenoj vakcinaciji.

Bosna i Hercegovina nije uvela sankcije Rusiji jer Predsjedništvo BiH do sada nije postiglo saglasnost po tom pitanju zbog protivljenja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ujedinjene nacije su 7. aprila isključile su Rusiju iz Vijeća UN-a za ljudska prava (UNHRC) zbog izvještaja o zločinima počinjenim u oblastima Ukrajine koje je okupirala, za isključivanje glasala je i BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare