Politika

A ti se Muzafere kupaj… Vučić, Zaev i Rama danas potpisuju tri sporazuma o regionalnoj saradnji

U Skoplju će danas biti održan veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative 'mini Schengen' koji će okupiti oko 350 kompanija sa zapadnog Balkana.

Na forumu, na kojem će sudjelovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama, bit će priopćeno novo ime te regionalne inicijative te potpisana tri sporazuma za unapređenje suradnje u regiji.

Radi se o memorandumu o razumjevaniju o suradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na zapadnom Balkanu, memorandumu o razumjevaniju o suradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada i sporazumu o suradnji u zaštiti od katastrofa na zapadnom Balkanu.

Kako je najavljeno, spomenute dokumente potpisati će Vučić, Zaev i Rama i objaviti novi službeni naziv i logo regionalne inicijative.

Skopski forum o regionalnoj suradnji na zapadnom Balkanu okupit će kompanije iz Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i BiH, ali i drugih regionalnih i europskih ekonomija, kao i predstavnike vlada, financijskih institucija, sveučilišta, međunarodnih izaslanstava i asocijacija.

Najveći broj kompanija učesnica dolazi iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IKT i telekomunikacija, transporta i logistike.

Ekonomski forum za regionalnu suradnju organiziraju gospodarske komore Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.