Region

Abazović zaprijetio: Nagazili su crvenu liniju. Ako nastave srušit ću Vladu Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je večeras u emisiji Načisto TV Vijesti da ne razumije zašto se dogodila nova kriza vlasti i poručio da ukoliko se smijeni ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, on će oboriti Vladu premijera Zdravka Krivokapića.

On je poručio da neće dozvoliti da se policijom Crne Gore upravlja iz Srbije. Abazović je kazao i da na Cetinju nije bilo nikakvog državnog udara.

Abazović je kazao da se sad u Crnoj Gori dešava isto što se dešavalo i kad je na vlasti bio DPS – “crkva, srpski svet, crnogorski svet…”

On je rekao da nije došao na vlast da bi Crnu Goru slao u podjele, već da da doprinos da se građani pomire.

PROČITAJTE  U Skupštini Crne Gore podržana inicijativa o pokretanju razrješenja Mile Đukanovića

“Rekao sam više puta i premijeru i kolegama u Vladi Crne Gore i ponavljam da ako se pređe crvena linija, a posljednjim događajima, mislim da su oni to liniju nagazili. Još jedan korak unaprijed i nije nemoguće da nećemo imati novog ministra unutrašnjih poslova, ali nije ista tako mogućnost da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestat ću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno. Policijom se neće upravljati iz Beograda i to se neće desiti preko mojih leđa”, jasno je poručio Abazović.

On kaže da ne razumije zašto se otvorila nova kriza vlasti.

“Nije nemoguće da nećemo imati novog ministra MUP-a ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestat ću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, rekao je Abazović.

PROČITAJTE  Istraživanje HRT-a: Srbija provodi tihu aneksiju RS! Šta je 'srpski svet'?


Povezani postovi: