Vijesti

Abdulah Sidran: Od ovog trenutka bojkotovati FTV! Treba da krepa i to što prije

Akademik i književnik Abdulah Sidran pozvao je svoje pratioce na bojkot Federalne televizije.

“Jer je apsolutno neshvatljivo da i ona i druge ovdašnje Televizije ustupaju hiljade minuta svoga programa advokatima zločinačke strane!

Šta nama ima kazati problematični tip koji sa mjesta predsjednika VSTV BiH (Visoko sudsko/tužilačko vijeće) odlazi u kabinet MD, na mjesto ‘savjetnika’?”, pita se Sidran.

“Zašto ‘savjetniku’ osobe koja deset godina svakodnevno izlaže sprdnji i državu i njenih milion-dva stanovnika – davati da se obraća populaciji FBiH? Zašto naši pravni eksperti i političari uopće pristaju da s tim i takvima i o čemu raspravljaju? O čemu se uopće ima raspravljati?”, navodi dalje akademik.

Sidran ističe da sa četničkom ideologijom stvarnog dijaloga nema i da se ovim samo daje prostor za promociju.

PROČITAJTE  Večeras na Federalnoj televiziji nova serija 'Stručni štab'. Autori su iz ekipe portala Šatro.info

“Četnička ideologija pravne regule prihvata samo ukoliko one tolerišu njeno rušenje legalnih institucija države i kontinuirano nezakonito postupanje, od 1990. godine do danas. Jasno je da tu stvarnoga dijaloga nema, i da takve emisije služe isključivo afirmaciji ideja i odbrani postupaka čet. separatističkog pokreta. Nema primjera da se u prostoru Četniteta takav medijski prostor ustupa onima koji brane i zastupaju cjelovitu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu! Ovakva FTV – makar i nikakve druge ne imali, kao što i nemamo – treba da krepa! Što prije”, zaključio je Sidran.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare