Vijesti

Adnan Delić novi ministar privrede u Kantonu Sarajevo

Adnan Delić, koji je bio kandidat Četvorke za načelnika sarajevske Općine Novi Grad prihvatio je kandidaturu za ministra privrede u novoj Vladi KS. Potvrdio je to na svom Facebook profilu.

„Ovim putem vas želim obavijestiti da sam danas zvanično prihvatio kandidaturu ministra privrede u Kantonu Sarajevo.

Ovu odluku nisam napravio sam – vaše povjerenje sa 20 hiljada unutar jedne općine u KS mi je potvrdilo ispravnost odabranog smjera djelovanja a i nametnulo obavezu da to ukazano povjerenje ispoštujem.

Naša predizborna kampanja je rekla sve i ja ću se držati onoga što jesam bez stavljanja u fokus ičega osim čovjeka.

Obzirom da sam najviše radio na izradi privrednih rješenja i najviše pažnje polagao privrednim temama tokom kampanje, smatram da će mi taj pristup biti olakšica u iznalaženju rješenja za mnoge izazove koji su ispred nas u privrednom sektoru.

Sa direktnim posljedicama pandemije i već ranijim izazovima u privrednom sektoru bit će ozbiljan posao kreirati pogodan privredni ambijent, podržati firme i preduzetnike u Kantonu Sarajevo u svakodnevnoj borbi i olakšati njihove uslove za rad kao i smanjiti visoku stopu nezaposlenosti.

Neću biti političar velikih obećanja i nedovoljnog rada već ću uvijek biti od onih koji će se truditi ukazano povjerenje i legitimitet opravdavati maksimalnim zalaganjem, konkretnim rješenjima i mjerljivim radom.

Svim kolegicama i kolegama, ministrima kao i premijeru Vlade KS želim uspješnu koordinaciju, sinergijski pristup uključivanja građana u proces odlučivanja i u konačnici, nadam se da će ohrabrujuća atmosfera u novom sazivu Vlade KS svojim angažmanom doprinijeti boljem razvoju KS na svim poljima.

Želio bih se zahvaliti još jednom građanima koji su mi dali legitimitet a i strankama Četvorke na povjerenju za novu ulogu.

Mi planiramo a Bog određuje šta je za nas bolje.

Acta non verba!“, napisao je Delić.Povezani postovi: