Svijet

Afganistanka se porodila pri evakuaciji tokom leta Turkish Airlinesa

Afganistanka Soman Noori (26) rodila je zdravu djevojčicu tokom evakuacijskog leta iz Afganistana aviokompanije Turkish Airlines, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz turskog nacionalnog avioprevoznika u subotu je saopćeno da se Soman Noori porodila nakon pauze u Dubaiju, na nadmorskoj visini od 10.000 metara u kuvajtskom vazdušnom prostoru.

Kabinsko osoblje koje pomoglo pri porođaju tokom leta djevojčicu je nazvalo Havva. Ovim letom evakuisani su Afganistanci koji su radili za Veliku Britaniju.

Nakon što je trudna putnica rekla kabinskom osoblju za porođajne bolove, posada je pokušala naći ljekara u avionu, ali pošto nijedan nije bio na raspolaganju “kabinsko osoblje pomoglo je pri porođaju u skladu sa svojom obukom”.

Nakon što je iz predostrožnosti sletio u Kuvajt, avion je s bebom i njenom porodicom nastavio putovanje prema Birminghamu u Engleskoj.

Osnovan 1933. godine, Turkish Airlines ima flotu od 372 putnička i teretna aviona koji lete na 325 svjetskih destinacija, među kojima je 275 međunarodnih i 50 domaćih.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare