Svijet

Afganistanska YouTuberica snimila potresni video prije smrti: “Za nas je kasno”

Najma Sadeqi, 20-godišnja afganistanska YouTuberica, koja je sa svojim prijateljima dokumentirala svakodnevni život u Kabulu, podijelila je srceparajuću oproštajnu poruku samo nekoliko dana prije nego što je ubijena u terorističkom napadu na aerodromu sa svojim bratom i rođakom, prenosi CNN.

Uživala je snimati videozapise dok kuha i sluša glazbu ili istražuje ulice glavnog grada, no četiri dana nakon što su talibani došli na vlast, u svojoj je spavaćoj sobi snimila video u kojem se u suzama oprostila od svojih pratitelja.

“Svi smo u kućama, nemamo mogućnosti izlaziti ni raditi ni studirati. Usprkos tome što govore da nemaju problem s nama ženama, mi talibanima zbog njihove prošlosti ne vjerujemo”, rekla je.

PROČITAJTE  Kabul: Vođa talibana i premijer Afganistana Hassan Akhund moli za pomoć

“Život u Kabulu postao je vrlo težak, posebno za one koji su nekad bili slobodni i sretni. Voljela bih da je ovo samo ružan san i da se jednog dana možemo probuditi. Ali znam da to nije moguće i da je za nas kasno”, dodala je.

Najma je priznala da se od dolaska talibana boji šetati ulicama Kabula te je zamolila pratitelje da mole za nju.

Sa svojim bratom i rođakom tog je kobnog dana otišla u zračnu luku kako bi se ukrcala na svoj spasonosni let, no, nažalost, na njega nikad nije stigla.

Poginula je u samoubilačkom napadu prošlog četvrtka, s još 170 Afganistanaca.

Studirala je novinarstvo u Kabulu i bila je na posljednjoj godini studija, a nedavno se pridružila i Afghan Insider kanalu, koji na YouTubeu broji više od 24 miliona pregleda.

PROČITAJTE  Crni dani ekonomskog kraha: Oko milion djece u Afganistanu bi moglo umrijeti u narednih nekoliko mjeseci

“Radila sam da zaradim dovoljno za plaćanje dnevnih troškova i školovanje”, rekla je Najma u videu.

Mnogi vlogeri u Afganistanu sada su ostali bez posla i bez ikakvih prihoda te su ugasili profile na društvenim mrežama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare