Vijesti

Air Srbija uskače nakon odlaska Wizz Aira iz Sarajeva. Otkrili i cijene karata

Wizz Air je jučer saopštio da će kompanija zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, manje od godinu i po dana nakon što ju je uspostavila. Wizz će iz Sarajeva ukinute sve linije osim Lutona i Abu Dabija:

“S dubokim žaljenjem smo morali donijeti tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra 2022. godine zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu”, saopćio je Wizz Air.

Tu situaciju će, po svemu sudeći, iskoristiti srbijanska aviokompanija, koja će proširiti poslovanje, kao što je nedavno radila u Rumuniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Turskoj.

“Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra 2022. godine biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Air Srbija je odlučila da osigura odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda.

Cijene karata za pomenute letove niže su od prosječnih za ovaj period godine i, u zavisnosti od destinacije, kreću se počev od 69 eura za putovanja u jednom smjeru preko Beograda. Tako su, na primjer, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Sarajeva do Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama, a sa presjedanjem u Beogradu, dostupne počev od 69 eura, sa uključenim svim taksama. S druge strane, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama do Sarajeva, također sa presjedanjem u Beogradu, dostupne su počev od 79 eura, sa uključenim svim taksama.

Karte će biti u prodaji od danas popodne do 16. oktobra i važit će za putovanja počev od 1. novembra.

Mi intenzivno radimo na tome i da kapacitete prilagodimo u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom. To se odnosi na letove između Beograda i pomenutih evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda. Kada je o tim letovima riječ, razmišlja se o promjeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letjelica sa većim kapacitetom, umjesto onih koje su inicijalno planirane. Također, razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma”, navodi je u odgovoru Air Srbije na upit Tango Sixa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare