Vijesti

Ajnur Nice osuđen na 10 godina zatvora zbog ubstva profesora

Sudbeno vijeće Kantonalnog suda u Livnu izreklo u srijedu prvostepenu presudu kojom je optuženik, 22-godišnji Ajnur Nice iz Kruščice pored Viteza proglašen krivim za kazneno djelo ‘Ubistvo’ te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Prema optužnici, 17. decembra 2020. godine oko 15.05 sati za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao penzionisani profesor Stipo Perković iz Livna, koji ga je nakon kratkog razgovora sjeo u svoje motorno vozilo marke “Mercedes”.

Nadalje se navodi kako su se obojica odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice, a poslije određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je usmrtio penzionisanog profesora na način da ga je zadavio na suvozačevom mjestu.

Nakon toga Nice je beživotno tijelo penzionisanog profesora ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, a potom iz njegovih hlača uzeo novčanik i novce u manjem iznosu te se motornim vozilom udaljio iz Livna u Vitez.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare