Magazin

Aki Rahimovski dobija ulicu u centru Skoplja

Jedna ulica u centru Skoplja biće nazvana po nedavno preminulom frontmenu grupe “Parni valjak” Akiju Rahimovskom, najavila je skopska gradonačelnica Danela Arsovska.

Ona je na Facebook-u napisala da je jučer inicirala da Grad Skoplje donese odluku da jedna ulica u centralnom gradskom području nosi ime Aleksandar Aki Rahimovski. Kako je navela Arsovska, „legendarni pjevač grupe ‘Parni valjak’ je sahranjem u aleji velikana na grublju Mirogoj u Zagrebu, a kovčeg je bio prekriven makedonskom zastavom“.

„Na posljednjem susretu sa Akijem, u Rezidenciji predsjednika Hrvatske prošle godine, ponosno nas je pozdravio makedonskim pjesmama koje su mu lično bile najdraže“, istakla je gradonačelnica Skoplja Danela Arsovska.

Lokalni mediji su u izveštajima sa sahrane Rahimovskog naveli da je ispraćen makedonskom narodnom pjesmom “Zašto si me majko rodila”, koja mu je bila jedna od najomiljenijih. Rođen je u Nišu 1955. godine, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje, gde je odrastao.

PROČITAJTE  Prvoosumnjičeni za ubistvo Denisa Tota u bjekstvu. Zašto je mladi rukometaš pretučen do smrti?

Pjevač Parnog valjka bio je od osnivanja tog zagrebačkog rok benda 1975. godine. Rahimovski je iznenada preminuo prošle subote u 67. godini u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je živio posljednjih godina.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare