Region

Ako je Đoković prekršio pravila o izolaciji, konsultovaću organe vlasti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ostalo na Novaku Đokoviću, najboljem teniseru svijeta da objasni “sivu zonu” u vezi sa njegovim rezultatom PCR testa.

“Ako bi Đoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije“, izjavila je Brnabić u intervjuu za BBC.

Đoković je rekao da mu je odobreno medicinsko izuzeće da uđe u Australiju nakon što je sredinom decembra bio pozitivan na koronavirus.

Međutim, postavljaju se pitanja u vezi njegovih javnih nastupa u tom periodu.

Dokumenti predstavljeni na sudu pokazali su da je Đoković bio pozitivan na koronavirus 16. decembra, ali je dan kasnije, 17. decembra prisustvovao događaju u čast mladih tenisera u Beogradu.

“Ako ste pozitivni morate da budete u izolaciji. Ne znam kada je on zapravo dobio rezultate, kada je vidio rezultate, tako da postoji neka siva zona. Jedini odgovor na ovo može dati Đoković”, rekla je Brnabić.

Srpski propisi o covidu predviđaju punih 14 dana samoizolacije, osim ako osoba koja je pozitivna ne dobije negativan rezultat PCR testa u tom periodu.

Ako se utvrdi da je Đoković prekršio srpska pravila o izolaciji, premijerka Brnabić je rekla da će morati da se konsultuje sa “relevantnim organima vlasti i medicinskim radnicima koji su zaduženi za sprovođenje ovih propisa”.

Granični službenici Australije trenutno istražuju da li je Đokovićev formular za putnu prijavu sadržavao lažnu izjavu u kojoj se navodi da nije putovao 14 dana prije dolaska u Australiju. Postovi na društvenim mrežama ukazuju da je u tom periodu boravio u Španiji.

Brnabić je opisala Đokovića kao “jednog od velikih šampiona Srbije” i rekla da se nada da će mu biti dozvoljeno da ostane u Australiji i da igra na turniru.

Ona je dodala i da se ne slaže sa njegovim stavom o vakcinaciji, koju je opisala kao “jedini efikasni odgovor na ovu pandemiju”.

“Meni je bitno da stojimo uz Novaka, ali i da istovremeno kažemo da je za državu i za mene kao premijerku vakcinacija veoma važna”, poručila je Brnabić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare