Vijesti

Alarmantna situacija: Veliki priliv mlađih nevakcinisanih pacijenata

U Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Republike Srpske, tokom protekla 24 sata, hospitalizovano je sedam pacijenata mlađe i srednje životne dobi i svi su nevakcinisani, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

“Na današnji dan ukupno je u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane hospitalizovano 42 životno ugrožena pacijenta,  što u ovom talasu predstavlja najveći broj kritično oboljelih”, navodi se u saopštenju UKC RS.

Kako se dodaje, povećan je priliv pacijenata u Urgentnom centru i u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti UKC Republike Srpske u gdje od početka novembra pregledano više od 1.000 pacijenata, što zabrinjava sve ljekare i medicinsko osoblje. 

Kako navode Nezavisne, ljekari Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane i načelnica Urgentnog centra danas će javnosti predočiti poražavajuće podatke o malom broju vakcinisanih pacijenata koji završavaju sa teškim oblicima bolesti, kako na respiratorima, tako i na drugim oblicima respiratorne podrške. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare