Politika

Albanci upozoravaju: Srbija ima opasan plan za Kosovo, BiH i Balkan

Džavit Haljiti, zamjenik predsjednika Demokratske partije Kosova tvrdi da Srbija ima opasne namjere za Kosovo, ali i Balkan u cjelini, prenosi Gazeta Express.

Kako trvdi Haljiti, Srbija nastoji da kod svih država u regionu proizvede nestabilnosti preko svojih tajnih službi i saradnika u tim državama. Haljiti kaže kako je taj plan pripremljen u Memorandumu Srpske akademije nauka i umjetnosti, a trenutno s provodi na terenu u državama bivše Jugoslavije. Kao glavne mete Haljiti je izdvojio Kosovo, BiH, Sjevernu Makedoniju i Hrvatsku.

“Srbijanske tajne službe nikada ne staju. Prisutni su svuda, na svim teritorijama i imaju dugu historiju djelovanja, posebno vojna služba koja je bila, veoma je jaka”, otkriva Haljiti.

Haljiti međitim smatra da trenutno ne postoje političari na Kosovu koji rade za tajne službe Srbije, iako je to nekada bio slučaj.

“Sada je nova generacija u politici. Oni koji su nekada bili okosnica službi pripadali su savezu komunista. To uključuje i Savez komunista Kosova. Vjerujem da je veliki broj njih star i umoran i nema ulogu koju je nekada imao”, kazao je Haljiti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare