Magazin

Alec Baldwin ponovo u nevolji: Porodica poginulog marinca ga tuži zbog klevete

Aleca Baldwina članovi porodice marinca ubijenog u Afganistanu podnijeli su tužbu za klevetu od 25 miliona dolara.

Naime, oni su optužili glumca da ih je nazvao pobunjenicima nakon što je saznao da je jedan od njih bio u Washingtonu tokom napada na Capitol Hill.

Kako prenose svjetski mediji, sestre i udovica marinca Ryleeja McColluma koji je umro 2021. godine tokom napada bombaša samoubice u Kabulu u Afganistanu, traže 25 miliona dolara odštete nakon što su pretrpjele teške nevolje zbog Baldwinovih komentara.

Odmah nakon McCollumove smrti, pokrenuta je GoFundMe kampanja za njegovu udovicu Jiennah McCollum “i njenu ćerku koja će se uskoro roditi. .

Kako se navodi u tužbi Baldwin je čuo za GoFundMe račun i poslao ček od 5.000 dolara sestri marinca, Roice McCollum kao “počast palom vojniku.

Roice je 3. januara “na svojoj Instagram stranici objavila fotografiju gomile demonstranata u iščekivanju 6. januara 2022. godine, godinu dana od njenog prisustva demonstracijama u Washingtonu” što je pokrenulo probleme s glumcem.

Objavu je Baldwin poistovijetio s njenim učestvovanjem na protestima zbog čega je prozvao na svom Instagram profilu, a što je pokrenulo lavinu komentara i bullyinga koji je Roice preživjela.

U tužbi se navodi da je Baldwin “nedvosmisleno shvatio da bi objavljivanje Roiceinog Instagram profila uz negativne komentare rezultiralo navalom prijetnji i mržnje”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare