Svijet

Aleksandar Lukašenko prijeti: Cijela Evropa će gorjeti!

Aleksandar Lukašenko smatra da Evropljani ne žele rat. No, bjeloruski diktator tvrdi da njihovi čelnici nisu u stanju “ugasiti požar u vlastitom domu”.

“Njemačka, čitava Evropa, sada nema nikakvog lidera. Ali, čak i da ih imaju, nisu u stanju ugasiti ni požar u vlastitoj kući”, citira Lukašenka novinska agencija BelTA.

“Evropljani ne žele ovaj rat. Oni dobro razumiju šta se danas događa u Ukrajini. I ovdje, u Bjelorusiji, pokušavaju zapaliti požar. Već će sutra gorjeti cijela Evropa”, kaže bjeloruski predsjednik.

Dodaje da je na Evropljanima da zaustave konfrontaciju koja je i dovela do rata u Ukrajini. Evropske čelmike nazvao je “luđacima koji nisu sposobni reći ne Washingtonu”.

“Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da u Evropu iskrcaju novi nuklearni arsenal prav2 vođe? Oni su luđaci!”, prenosi ruska agencija TASS.

Skrenuo je pozornost na ulogu Sjedinjenih Američkih Država u sadašnjoj situaciji.

“Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearno oružje. A ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. A gdje? Borit će se ovdje, na evropskom tlu. U tom ćemo se metežu naći i mi”, kaže Lukašenko.

Događaje u Ukrajini nazvao katastrofom, prenosi 24sata.hr.

Dodao je da “nema zemlje u postsovjetskoj eri koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Richter
Richter
4 mjeseci

gorilo tebi u tvojoj kući majmune putinov