Region

Aleksandar Vučić: Ovo nema nikakve veze sa Rio Tintom, proteste su organizovali politički kriminalci

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji Hit tvit na Pink televiziji. Vučić je govorio o mnogim temama, između ostalog i o protestima vezanih za ekologiju koji ovih dana potresaju Srbiji.

Vučić je kazao kako protesti nemaju veze sa Rio Tintom, te da su ih organizovali politički kriminalci.

-Mi niotkoga ništa ne krijemo, i to ovi ljudi znaju. Ne govorim o običnim ljudima, već o organizatorima. Oni hoće da preuzmu primat od ovih drugih, pošto idu izbori. Ti koji su to organizovali su čisti politički kriminalci. Ustav kaže da svako ima pravo da se slobodno kreće u Srbiji, i da se može ograničiti samo zakonom u ekstremnim situacijama. Vi kršite elementarno ustavno pravo svih građana. Žale se na bager. Pa može da naiđe čime hoće. Niko nema pravo da sprječava ljude da putuju, osim policije – rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je to još jedan pokušaj opozicije da ga smijeni, te da su se organi države suzdržavali pri suzbijanju protesta.

-Recite lijepo da je tako! Izađite na izbore i pobijedite me! Kandidujte Baku Praseta, Mariniku, Đilasa, koga hoćete, ali pobijedite! Hajde! Uradite to, ali recite šta je smisao svega, svih protesta? Da zaustavite nešto što ne postoji?! To pokazuje samo da ste toliko ostrašćeni i mislite da imate pravo da svakoga bijete i kažete da je super kada Bjela bije Gagu Antonijevića, kada tučete bageristu. Nismo to dali, rekli smo da se policija skloni, a da smo slušali zapad, sve bismo sklonili vodenim topovima ili bismo ranjavali ljude kao u Roterdamu i Amsterdamu. Suzdržavamo se kao država, pokazujemo da imaju pravo da protestuju, ali ne i da krše zakon i Ustav – kaže Vučić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare