Muzika

Alen Hrbinić: Spot za duet sa Žerom je na čekanju, polako pripremam novi album

Pjevač Alen Hrbinić posljednjih sedmica intenzivno radi u studiju. Nakon što je za Valentinovo predstavio spot za pjesmu “Još si uzdah moj” koja je bila poklon za sve zaljubljene, počeo je raditi na novim kompozicijama.

“Kao i ostali muzičari i pjevači posljednjih 12 mjeseci imam dosta vremena za rad na novim pjesmama. Kako nema nastupa i koncerata, svi imamo više vremena za autorski rad, ali i svoje najbliže. U 2020. godini sam više bio sa svojim najdražim nego posljednjih pet godina zajedno”, kaže Hrbinić.

Kako dodaje, zadovoljan je uspjehom pjesme “Još si uzdah moj”, za koju je sam napisao tekst i muziku.

“Završio sam dvije nove pjesme, a isto toliko je za mene uradio stalni saradnik i prijatelj Dino Muharemović. Polako slažemo kockice za novi album, ali on je još pod velikim upitnikom. Nekako mi je čudno objaviti novi album, a da još na živim nastupima nisam vidio reakcije publike na CD „Furam“. Zbog koronavirusa još nisam snimio spot za duet sa Draženom Žerićem Žerom koji se nalazi na albumu Crvene jabuke „Tvrđava“”, kaže naš pjevač.

Alen Hrbinić

Već dugi niz godina Hrbinić živi i radi u blizini Munchena. U Njemačkoj je već mjesecima sve zatvoreno.

“Koronavirus je sve zaustavio i uzrokovao zatvaranje. U Njemačkoj je pravi lockdown. Ugostiteljski objekti su već mjesecima zatvoreni i jedino se prave hrana i piće za ponijeti. Najavili su da će od 12. aprila biti otvorene terase kafića i restorana. Kada je muzika i kultura u pitanju, niko ništa ne pominje. Teško da će u mjesecima pred nama biti koncerata i festivala. Čak je, mislim, upitno i održavanje ovogodišnjeg Oktoberfesta”, govori Alen.Povezani postovi: