Politika

Aljoša Čampara: Sky dovodi do visokih zvaničnika. Direktor OSA-e je falsifikator diploma

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, kao i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo za emisiju Polis na TVSA govorio je o svim aktuelnim temama. Osvrnuo se formiranje vlasti, ali i aplikaciju SKY koja drma kriminalno podzemlje BiH.

On je prije svega prokomentirao formiranje vlasti. Govoreći za TVSA o koalicionom sporazumu i budućim planovima koalicije osam stranaka i osvrćući se na prethodne godine, rekao je:

Egzodus stanovništva

“Apsolutno se ništa nije desilo, desile su samo katastrofalne blokade. Egzodus stanovništva mladih ljudi iz BiH. Ako ovo ostane isto, ja mislim da će se blokade i dalje dešavati. Ova grupacija (osam stranaka) je grupacija koja je osvojila preko četiri stotine hiljada glasova. Glasova građana koji su dali svoje povjerenje. Mislim da nema nikakvog razloga da ova grupacija, imajući u vidu i pobjedu zajedničkog kandidata, Denisa Bećirovića, nema razloga da se ne formira vlast i na federalnom i na državnom nivou. Kada pogledate broj zastupnika, u svakom slučaju smo jači od SDA. I kao trojka i kao proširena trojka“, kazao je Čampara.

U toku razgovora se spomenulo kako u posljednje vrijeme sa vrha SDA dolazi matrica koja govori kako je SDA istinski predstavnik Bošnjaka, što je Čampara prokomentarisao kao poražavajuće.

“To je poraz za Bošnjake i poraz za Bosnu i Hercegovinu. Kao i bosanskohercegovački narod. Ukoliko Bošnjaci, kao većinski narod, koji najviše osjeća ovu zemlju na neki način, ne znam mogu li se tako izraziti. Ali ukoliko on upadne u takvu matricu, onda nam se ne piše dobro. Mislim da bismo svi mi, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, trebali malo više biti Bosanci i Hercegovci. To je ono što treba Bosni i Hercegovini“, naglasio je Čampara.

Sky aplikacija

Potom, osvrnuo se na SKY aplikaciju. Kazao je kako je SKY već doveo do određenih visokih zvaničnika.

“Strašno je da su policijski službenici i savjetnici nađeni na aplikaciji. Ovo je tek početak jer to je jako veliki predmet. Imamo policijske agencije koje dobro rade svoj posao kao MUP KS. To će potvrditi i međunarodni zvaničnici, kazao je Aljoša Čampara. 

Gosta u emisiji je bio i Zukan Helez iz SDP koji je kazao kako jedna od ključnih figura do kojih bi trebala dovesti aplikacija SKY je šef OSA-a Osmana Mehmedagića.

“Svi znamo kojoj stranci on pripada. To je cilj i to je vrh, da dovede do ovakvih figura, pa do političara. Kriminalci su i ranije bili u zatvoru pa izađu, pa sve nanovo. Ali ove figure poput Osmice trebaju biti cilj, kaže Helez. 

Čampara je na ovo dodao kako građani nemaju povjerenje u pravosudni sistem i pravosuđe, ali da se počinje buditi neka nada. 

“Najveći problem BiH je što su pojedinci privatizirali određene institucije i onda one kao takve ne rade za državu već za pojedinca.  Evo recimo direktor OSA-e je falsifikator diploma, koji ne zna ni kupiti diplomu. To je poražavajuće. Možete li zamisliti da u Njemačkoj, Austriji ili nekoj drugoj ozbiljnoj državi sjedi direktor obavještajne agencije sa kriminalcima i rasturivačima droge”, kazao je Čampara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Abella
Abella
3 mjeseci

===== Dobrodošli na najbolji seks dating site – – – Hot24.pw