Sport

Almedina Ziljkića dočekao skandal u Olimpiji: Igrači optuženi da su spavali sa maloljetnicama

Bh. fudbaler Almedin Ziljkić je prije par dana i zvanično postao član ljubljanske Olimpije. Ziljkić je iz Borca prešao u redove slovenskog kluba za 700.000 eura, no tamo ga nije dočekala dobra atmosfera.

Klub iz Ljubljanje trese skandal nakon kojeg su priče o trofejima i ciljevima za narednu sezonu pale u drugi plan. Naime, trojica fudbalera Olimpije su sumnjiče da su imali seksualne odnose sa maloljetnicama, a cijelom pričom mediji su se počeli baviti nakon što se pojavio transparent u Ljubljani.

Oglasila se i Olimpija zvaničnim saopštenjem za javnost.

“U medijima su počele da se pojavljuju ozbiljne optužbe u vezi sa pripremama na Bledu. Želimo da bude jasno da Olimpija oštro osuđuje takva navodna djela i da će biti nulta tolerancija prema njima ako se dokaže da su istinite.

PROČITAJTE  Feđa Dudić: Pristup večeras mora biti na nivou. Tako smo izbacili AEK

NK Olimpija Ljubljana izvještava da su neki fudbaleri Olimpije prekršili disciplinska pravila kluba, zbog čega su kažnjeni, tačnije suspendovani, u skladu sa disciplinskim pravilima i ugovornim obavezama.

Nadležni organi nas nisu obavijestili o prekršajima koje su mediji opisali. NK Olimpija Ljubljana nije odgovorna za procjenu krivice niti istinitosti događaja. Ako budemo pozvani da učestvujemo, sarađivaćemo svim raspoloživim sredstvima i informacijama”, navodi se u saopštenju.Povezani postovi: