Vijesti

Amar Dovadžija napustio SDA: Ne mogu više da trpim da mi se vrijeđa inteligencija

Amar Dovadžija, bivši zastupnik SDA u Skupštini Kantoan Sarajevo, napustio je ovu stranku. Objavio je to na svom Facebook profilu.

Njegov post objavljujemo iu cijelosti:

VIŠE NE MOŽE!!!

Po povratku sa studija, iz Egipta 2012.godine, a na nagovor mog prijatelja, ahbaba Neretljak Fikreta, odlučio sam se na politički angažman.

Čitajući knjige i imajući u vidu ulogu SDA, a posebno predsjednika, rahmetullahi alejhi, Alije Izetbegovića, nisam imao ni trun dileme kojoj političkoj opciji da se priključim.

Odmah sam, te 2012., prihvatio da “stanem” na listu SDA za općinsko vijeće na poziciju 22 i kao peti po broju glasova ušao u OV Ilijaš.

2014. godine sam, kada mi je bilo najteže u životu, 3-4 mjeseca nakon gubitka bračnog druga, sa kojim mi je ostalo dvoje djece, dvije kćeri, jedna 6 mjeseci, a druga 5,5 godina, prihvatio kandidaturu OO SDA Ilijaš za Skupštinu Kantona Saraj, a sve iz jednog cilja, a to je borba za opće dobro i doprinos zajednici. Tada sam, također, prošao u Skupštinu Kantona Sarajevo sa 5518 glasova.

2018. godine, svjestan da nemam teoretske šanse za prolazak u Parlament FBiH, prihvatio sam kandidaturu na listu za Parlament FBiH, izborna jedinica 11, a sve zbog onog KRAJNJEG, NAŠEG CILJA.
Imao sam 5117 glasova i nisam prošao.

U općinskom vijeću, kao i u skupštini Kantona Sarajevo sam poštovao stavove stranke, pa čak i onda kada su se na mene stavljani mnogi upitnici. Čuvao sam dignitet i ugled stranke, pa čak i kada su bile najveće turbulencije.

Pored svega nabrojanog, nakon izbora 2018. godine, pa sve do danas, a zaista ne znam iz kojeg razloga, trpim VRIJEĐANJE INTELIGENCIJE.

Da se razumijemo, od stranke mi ništa ne treba, niti sam kad šta tražio, a niti mi je nuđeno osim da idem na listu.
Jedino što sam tražio jeste da se poštujemo i cijenimo.
Nemam problem da budem ZADNJI, a ni u SREDINI, a nisam NESPOSOBAN da ne bih bio ni u vrhu.

SAMO SAM TRAŽIO DA SE SVAČIJI RAD, TRUD I REZULTAT POŠTUJE.

Neslaganja je bilo. Prijetilo mi se SUDOM ČASTI. Napadan zbog objavljivanih istina na mom FB profilu. Ali uvijek sam gledao NEKO OPĆE DOBRO i KRAJNJI CILJ, te prelazio preko toga.

PRELAZIO SAM PREKO SVEGA, SVJESTAN DA NEMA IDEALNIH, ali nažalost, dešavanja protekle dvije godine su prelila čašu, kako na većem, tako i na lokalnom nivou. Daleko je se otišlo od one ideje koju je postavio i zagovarao predsjednik , rahmetullahi alejhi, Alija Izetbegović.

O imenima i detaljima ne želim da pišem niti govorim, ali ima zabilježeno. Svi ćemo doći tamo gdje treba i svima će nam biti predočeno ono što smo radili.

Pomjerao sam granice, ali to se nije cijenilo i vidjelo.

Snage za mijenjanje stvari iznutra više nema!

DRAGI PRIJATELJI, NAKON VIŠEMJESEČNE BORBE SA SAMIM SOBOM, SAVJETOVANJA SA VELIKIM BROJEM LJUDI, ŽELIM DA VAS OBAVJESTIM DA MOJ POLITIČKI ANGAŽMAN I MOJE POLITIČKO DJELOVANJE U SDA DANAS DEFINITIVNO I ZVANIČNO PRESTAJE.

Hvala svima koji su me iskreno podržavali, savjetovali i cijenili.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare