Politika

Ambasada Rusije: Schmidt možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini reagovala je na nove izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta.

“Uglavnom izbjegavamo da komentarišemo izjave običnih građana ali ponekad je teško ignorisati izjave državljanina Njemačke Christiana Schmidta.

Evo šta on kaže: ‘Imenovan sam na isti način kao što i moji prethodnici’. Da li je gospodin Schmidt ozbiljan? Svi njegovi prethodnici, uključujući i takozvani presedan Christiana Schwartz-Schillinga, su dobili odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a. Osim Christiana Schmidta. Svi njegovi prethodnici imenovani su za visokog predstavnika konsenzusom članova Upravnog odbora. Osim Christiana Schmidta.

Istovremeno smatrati da je pristup Rusije neopravdan znači, po našem mišljenju, biti pod opojnim utjecajem atmosfere u Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopćenju.

Dodaju se da su obratili pažnju na fudbalsku terminologiju u vokabularu Christiana Schmidta.

“Ali, uostalom, svi razumiju da za suđenje u premijer ligi, što po nivou složenosti Bosne i Hercegovine, treba imati FIFA certifikat. Što na političkom jeziku znači – imati saglasnost Vijeća sigurnosti UN-a. Bez toga možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi.

I još jedna stvar. Za osobu koja sebe zamišlja kao visokog predstavnika, radi poštovanja prema građanima Bosne i Hercegovine, bolje je, sjedeći u kafiću u Berlinu, zamišljati da je Sarajevu. A ne obrnuto”, zaključeno je u saopćenju Ruske ambasade.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare