Vijesti

Ambasador BiH u Rusiji: Smiješno je da se takozvani Dan državnosti slavi u državi koja negira tekovine NOR-a

Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija je u svom komentarisanju predstojećeg Dana državnosti rekao da je obilježavanje tog dana u BiH smiješan.

– Smiješno je da onaj ko negira sve tekovine Narodnooslobodilačkog rata i ko je izbrisao sve tragove partizanske borbe danas poziva na dostojanstveno obilježavanje takozvanog dana državnosti BiH, rekao je Samardžija.

Prije nekoliko dana ministrica vanjskih poslova Bisera Turković izdala je saopćenje da se u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u svijetu obilježi Dan državnosti, na što je Samardžija rekao da ona ne može nikome ništa narediti, te da je ona zapravo pozvala DKP-ove da slijede njenu instrukciju.

– Prvo, nije naredila već pozvala, niti može narediti. Niti bi je poslušao ijedan Srbin. Ona se ponavlja tri puta godišnje, kao papagaj, i to postaje smijurija, rekao je Samardžija.

PROČITAJTE  Aktivisti 'ReSTART BiH' dali Sattleru pismo: Pojasnite nam logiku ovog što radite

On je podsjetio i na sramne poteze vlasti u federalnom Sarajevu da promijene sve nazive ulica koje imaju bilo kakve veze sa historijom, tradicijom, kulturom i drugim tragovima postojanja srpskog naroda u ovom gradu, prenosi Srna.Povezani postovi: