Politika

Gradonačelnik primio ambasadora Kozarića: Beč šalje pomoć migrantima u Bihaću

Ambasada Bosne i Hercegovine obavještava da je danas 12.3.2021. godine u Vijećnici grada Beča izvršena službena predaja humanitarne pomoći za izbjeglice u Bihaću, koja je prikupljena na inicijativu grada Beča i gradonačelnika grada Beča Michel Ludwiga.

Predaji je pored gradonačelnika Ludwiga nazočio i ambasador BiH dr. Kemal Kozarić, koji se svesrdno zahvalio na ovoj velikoj i humanoj inicijativi i akciji, te za svu dosadašnju pomoć, ne samo grada Beča, već i Austrije koja je općepoznato pokazala svoju humanost u pogledu pomoći prema BiH.

Ambasador Kozarić je također iskoristio i priliku da napomene da se Bosna i Hercegovina suočava s velikim poteškoćama oko stanja s izbjeglicama u BiH, ne samo sa financijskog aspekta, već i s aspekta međunarodne zajednice i osjećaja da je BiH prepuštena samoj sebi u pogledu rješavanja problema s ilegalnim migracijama, koji već sada prevazilaze regionalni nivo i zasigurno će u skorije vrijeme postati problem EU.

PROČITAJTE  NES BiH, Stranka za BiH i Socijaldemokrati BiH podržali Principe za izmjene Ustava BiH

Prikupljena humanitarna pomoć će biti transportovana u Bihać krajem sljedeće sedmice u organizaciji grada Beča i biti predata SOS u Bihaću. Radi se o količini od 3 tone pomoći u odjeći, dekama, posteljini, pelenama kao i krevetima sa posteljinom.

Ambasador Kozarić je gradonačelniku Ludwigu uručio prigodan poklon – čuvenu tucanu kufu “Dibek” sa Baščaršije i tradicionalni set za kafu.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare