Politika

Američka vojska dostavila medicinsku opremu BiH za borbu protiv pandemije

Danas je stigla prva pošiljka humanitarne pomoći Vlade Sjedinjenih Američkih Država građanima BiH u suočavanju sa ovom vanrednom situacijom, objavljeno je na Facebook stranici Američke ambasade u Sarajevu.

 

Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu. Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom BiH, dodaje se.

„Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj BiH, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima BiH iskazujemo već više od 25 godina. Globalno, državni sekretar obećao je 100 miliona dolara pomoći međunarodnim naporima, kao i 1,25 milijardi dolara koje će State Department i USAID programirati za borbu protiv pandemije na međunarodnoj razini“, stoji u objavi.

PROČITAJTE  Šokantna porodična fotografija američkog političara nakon što je u školi upucano četvero djece: ‘Djedice, donesi nam streljiva!‘Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare