Politika

Američki univerzitet u BiH stavlja na raspolaganje svoj sistem učenja na daljinu

Zbog novonastale situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa zbog koje je, između ostalog, obustavljena nastava na području BiH, Američki univerzitet u Bosni i Hrecegovini odlučio je dati svoj doprinos i besplatno ponuditi jedan od najboljih sistema za učenje na daljinu sa svim serverima, svojim data centrima u BiH i SAD, opremom te besplatnim treningom svim osnovnim, srednjim školama, fakultetima i univerzitetima na području Bosne i Hercegovine i regije koji nemaju tehničke uvjete za to.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini, kako je saopćeno iz ove obrazovne ustanove, već dvanaest godina razvija Univerzitetski Informacioni Sistem koji je unikatan i najkvalitetniji obrazovni sistem učenja na daljinu ili “online learning”.

Kao društveno-odgovorna obrazovna ustanova, donio je ovu odluku kako bi dao svoj doprinos ublažavanju posljedica koje je pandemija izazvala na području naše zemlje, a kako naši učenici, koji su budućnost države BiH, ne bi ispaštali.

“Na raspolaganje stavljamo svoj sistem LMS u okviru kojeg nastavno osoblje putem online servisa može realizovati svoje časove, a učenici iz udobnosti i sigurnosti svojih domova mogu pratiti kvalitetna predavanja i ne zaostajati u obrazovanju. Profesori, studenti i alumni Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini također stoje na raspolaganju da pomognu svim potrebnim školama da omoguće školovanje svojim učenicima i studentima”.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini će svoj sistem također omogućiti besplatno internacionalnim školama u Italiji, Njemačkoj, Španiji, Srbiji, Hrvatskoj, te u kontaktu sa diplomatskom mrežom i Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kontaktirati i pomoći drugim školama u svijetu.

“Pozivamo sva Ministarstva obrazovanja, direktore škola, dekane fakulteta da za više informacija kontaktiraju AUBiH putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 080 020 137. Također im stojimo na raspolaganju organizovanja predavanja zajedno sa njihovim profesorima”, saopćeno je iz Američkog univerziteta u BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare