Svijet

Amerika u strahu od haosa. Trumpova nećakinja: Moja porodica stvorila je najopasnijeg čovjeka na svijetu

Marry Trump bila je usred terapijske sesije u srijedu kada je gomila ekstremista opsjednutih njenim stricem provalila u zgradu američkog Кongresa. Ubrzo je i otuđena nećaka američkog predsjednika Donalda Trumpa počela da prati haotična dešavanja iz Washingtona o kojima je brujao svijet.

“U jednom trenutku osjećaj je bio kao da je 11. septembar. Ništa od toga ne iznenađuje. Niko ne bi trebalo da bude iznenađen svime ovim. Uključujući ne samo nedostatak odgovora, već i uljudnu pomoć koja se nudi pobunjeničkoj rulji”, rekla je Marry za Business Insider.

Marry, klinička psihologinja, otvorena je kritičarka svog strica i prošle godine je objavila knjigu “Previše i nikad dovoljno: kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu”. Rekla je da od objavljivanja knjige nije u kontaktu ni sa kim iz porodice Trump.

Međutim, ona može da zamisli, na osnovu njegove “historije narcizma”, da je predsjednik sada očajniji nego ikad.

“Donald uvijek misli da je nemoguće da izgubi i da će, bez obzira na sve, uvijek da se završi pobjedom. Sve je više očajan zbog činjenice da bukvalno ništa ne funkcioniše onako kako želi”, objasnila je.

Marry je rekla da nije sigurna da je njen stric mentalno sposoban da shvati da se njegovo vrijeme u Bijeloj kući istinski bliži kraju. Ako to ipak shvati, mogao bi da postane posebno opasan.

“To se protivi svemu onome što je ikada doživio u svom životu. Najgora stvar koja njemu može da se dogodi jeste da bude gubitnik”, poručila je.

Iako nema insajderske informacije o planovima svog strica ili njegove djece nakon inauguracije izabranog predsjednika Joa Bidena, ona zna da će se naći u velikom problemu.

“Šta će se desiti kada poslije 20. januara ne bude imao moć i zaštitu Ovalne sobe? Bit će u ozbiljnoj nevolji. Čekaju ga najmanje tri optužnice za koje ja znam, od kojih je jedna moja. Također, banke će vjerovatno tražiti na naplatu njegov ogromni dug, jer više neće imati razloga da to ne učine”, smatra Marry.

Amerika je suočena sa 10 teških i potencijalno opasnih dana do Trumpovog odlaska iz Bijele kuće. On je prvo nahuškao svoje pristalice da napadnu Kapitol, da bi zatim obećao mirnu predaju vlasti, ali i ponovio lažne tvrdnje da je on pobijedio na izborima u novembru.

Trumpovsko pobunjeničko ponašanje izazvalo je potpunu krizu u njegovom bunkeru Bijele kuće u posljednjim danima vladavine, poslije razlaza sa ultralojalnim potpredsjednikom Mikeom Penceom, koji je odbio da se pridruži njegovim uzaludnim naporima da se ponište rezultati izbora.

Nakon što je organizovao jedan od najozloglašenijih dana u američkoj političkoj historiji i sedmicama podrivao demokratiju odbijajući da prihvati izborni poraz, Trump je iznenada u gluho doba noći sa zakašnjenjem obećao miran prijenos vlasti na izabranog predsjednika Bidena 20. januara.

CNN ocjenjuje da je to Trumpovo obećanje o mirnoj predaji vlasti motivisano prvenstveno sopstvenim interesima, a ne osjećajem dužnosti i da na taj način on želi da spriječi talas ostavki u Bijeloj kući kao i aktiviranje Amandmana 25, koji bi omogućio većini u kabinetu da ga proglase nesposobnim da obavlja svoje dužnosti.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare