Šarena planeta

Amerikanac osvojio četiri miliona dolara na lutriji koristeći brojeve iz kolačića sreće

Čovjek iz Sjeverne Karoline u Sjedinjenim Američkim Državama osvojio je jackpot od četiri miliona dolara na lutriji nakon što je koristio brojeve koje je dobio u kolačiću sreće, što je dobitak za koji je rekao da ga je “zaprepastio”.

Dobitnik, 60-godišnji Gabriel Fierro iz Corneliusa dobio je kolačić tokom jedne od svojih sedmičnih posjeta restoranu Red Bowl u Charlotteu, navodi se u saopćenju za javnost, prenoasi Antena M.

Fierro je rekao da je odlučio riskirati i odigrati brojeve navedene na papiru unutar kolačića, rekavši zvaničnicima lutrije Sjeverne Karoline da je osjetio inspiraciju da ih isproba “iz hira”.

Ratni veteran s invaliditetom, koji je služio 32 godine u vojsci, kupio je svoju online srećku za 2 dolara i dodao opciju Megaplier od 1 dolara, koja omogućava igračima da umnože bilo koju pobjedu.

“Upario je svih pet bijelih lopti kako bi osvojio milion dolara, a onda se nagrada učetvorostručila na 4 miliona dolara kada je pogodio 4X Megaplier”, navodi se u saopćenju za javnost.

Fierro je rekao zvaničnicima da je bio zadivljen kada je primio e-mail u kojem ga obavještavaju o dobitku, dodajući da je njegova supruga mislila da je to bila šala ili možda prevara.

Nakon što je proslavio svoju pobjedu Fierro je u četvrtak pokupio svoju nagradu i planira da uloži veći dio, stoji u saopštenju za javnost.

Prošle godine je još jedan muškarac iz Sjeverne Karoline osvojio Powerball nagradu od 500.000 dolara nakon što je igrao brojeve iz kolačića sreće koji je dobio uz kinesku hranu, objavio je “New York Post”.

Nedavno istraživanje je otkrilo da je najmanje 146 ljudi dobilo na lutriji koristeći brojeve iz kolačića sreće između 2004. i 2021.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare