Politika

Amerikanci objavili nove sankcije, ali to nije kraj. Šta se može još očekivati?

Nakon dugog najavljivanja Sjedinjene Američke Države (SAD) su uvele nove sankcije Miloradu Dodiku, ali i Alternativnoj televiziji koju je Dodik preko sebi bliskih biznismena vlasnički preuzeo i od nje stvorio prvoklasni režimski propagandni alat koji služi samo njegovoj ličnoj promociji i medijskom odstrjelu političkih konkurenata.

Iz prve objave Ministarstva finansija SAD nije jasno kakve su to nove sankcije uvedene Dodiku s obzirom da se on od ranije nalazi na tzv. američkoj crnoj listi. Isto tako nije poznato na šta se konkretno sankcije odnose kada je u pitanju Alternativna televizija, međutim, vjerovatno će se ići na to da joj se oslabe svi mogući dotoci novca.

Prema nezvaničnim informacijama, ovo je samo dio sankcija koje će biti objavljene u narednom periodu, a navodno će se nove ticati i drugih političara te privrednih subjekata iz Federacije BiH. Da ovo nije konačna lista moglo bi se protumačiti iz današnje izjave ministrice vanjskih poslova BiH, Bisere Turković koja je također najavila sukcesivno objavljivanje sankcija.

Sudeći po njenoj, ne tako euforičnoj najavi, ministrica Turković vjerovatno ima informacije koje ne idu u prilog ni njenoj matičnoj stranci – SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare