Magazin

Angelina Jolie htjela smjestiti Pittu? U cijelu priču uvukla je ruskog oligarha sa ‘otrovnim namjerama’

Angelina Jolie je “htjela nanijeti štetu” svom bivšem suprugu Bradu Pittu tako što je prodala svoj udio u vinogradu u čijem su suvlasništvu, ruskom oligarhu, piše SkyNews pozivajući se na pravne dokumente.

Prodaja je pomogla u pokretanju “neprijateljskog” preuzimanja vinskog biznisa koji je glumac “pažljivo izgradio” i natjerala ga na partnerstvo sa “strancem s otrovnim asocijacijama i namjerama”.

Bivši holivudski moćni par kupio je 2008. godine kontrolni paket dionica od 20,8 miliona funti u Chateau Miraval SA, francuskoj kompaniji koja se sastoji od kuće i vinograda na jugu Francuske.

Par se vjenčao u vinogradu 2014. godine, ali sada Pitt tuži svoju bivšu suprugu zbog francuske imovine.

Pittovi advokati kažu da je pod njegovim upravljanjem posao prerastao u “priču o međunarodnom uspjehu vrijednu više miliona dolara”.

Tvrde da Jolie “nije ništa doprinijela” uspjehu poduhvata.

Prema tužbi, Jolie je prodala svoj udio proizvođaču alkoholnih pića sa sjedištem u Luksemburgu koji kontrolira ruski oligarh Yuri Shefler, bez Pittovog znanja.

Ona je navodno obavijestila Pitta o svojoj odluci da proda Shefleru u januaru 2021., rekavši da je donijela “bolnu odluku, teška srca”.

“Kroz navodnu prodaju, Jolie je pokušala nanijeti štetu Pittu”, navodi se u dokumentima podnesenim prošle sedmice.

“Jolie je znala i vjerovala je da će Shefler i njegove podružnice pokušati kontrolirati posao koji je Pitt izgradio i da potkopaju Pittovu investiciju u Miraval.”

Dodaje se da je Shefler “stekao ozloglašenost kroz okrutne poslovne taktike i sumnjiva profesionalna udruženja”, a povezanost s njim “ugrožava reputaciju brenda koji je Pitt tako pažljivo gradio”.

“Sve je ovo direktan rezultat Jolienog nezakonitog i deliktnog ponašanja.”

“Kršeći dogovor stranaka, Jolie je pokušala natjerati Pitta na partnerstvo sa strancem, i još gore, strancem s otrovnim namjerama.”

Pittovi advokati su zatražili suđenje pred porotom.

Jolie je podnijela zahtjev za razvod 2016. Bivši par zajedno ima šestero djece – Maddoxa, Paxa i Zaharu, koji su usvojeni, kao i Shiloh i blizance Vivienne i Knox.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare