Svijet

Anonymousi hakirali ruske printere, printali Rusima poruke: Putin je ubio hiljade ljudi

Hakerska grupacija je u nedjelju objavila da je hakirala velik broj printera u Rusiji i tako širila antiratnu propagandu.

“Dva sata smo printerima širom Rusije slali upute za ispis antiratne propagande i do sada ispisali više od 100.000 primjeraka”, naveli su Anonymousi na Twitteru i u objavi prikazali snimke zaslona printera i teksta na ćirilici. 

U njihovoj antiratnoj propagandi, koju su slali printerima širom Rusije, između ostalog, navodi se da su Vladimir Putin, Kremlj i ruski mediji lagali o invaziji. Anonymousi su također dali upute kako zaobići državnu cenzuru i pristupiti pregledniku putem kojeg se može pristupiti drugim medijima, piše Newsweek.

“Građani Rusije, zaustavite teroriste. Putin ubija hiljade ljudi u Ukrajini. Ruski narod bi trebao vidjeti užase koji stoje iza Putinovih odluka”, piše u materijalu koji su Anonymousi poslali Rusima.

Dodali su da su pravi uzroci rata želja ruske vlade za teritorijem i strah od utjecaja Zapada te da ga nije pokrenula Ukrajina. Zatim su pozvali Ruse na akciju.

“Svežanj papira i tinta su jeftina cijena za zaustavljanje prolijevanja krvi nevinih ljudi. Borite se za svoje naslijeđe i čast, srušite Putinov korumpirani sistem koji krade iz vaših džepova. Vratite mir i slavu Ukrajini koja nije zaslužila da se u njoj ubijaju nevini!”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare