Sport

Ante Rebić jučer je napravio takvu glupost, da je Luka Modrić bio bijesan kao nikad. “Emocionalno se urušio”

Španjolski sportski list Marca posvetio je poseban tekst kapetanu Hrvatske Luki Modriću i njegovoj igri u ispadanju od Španjolske u osmini finala Eura.

Ističu požrtvovnost veznjaka Real Madrida, kojemu bi to mogao biti posljednji nastup na europskim prvenstvima. Za tri godine u Njemačkoj imat će 38 godina...

"Modrić je patio zbog Španjolske i oprostio se od Europskog prvenstva nakon što je izborio finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ovaj put, tri godine poslije, zapeo je na prvoj prepreci", piše Marca i dodaje:

"Kapiten balkanske momčadi izdržao je na terenu i sudjelovao u preokretu zbog kojega je utakmica otišla u produžetke, no zamijenjen je pri rezultatu 5-3. Zaključio je dobar Euro, zabio Škotskoj gol vanjskom stranom kopačke koji će pokazivati unucima."

"Ako su igrači Španjolske nakon prvog gola gledali u Unaija Simóna, nakon onog Sarabije Hrvati su gledali u Rebića. Naravno, na drugačiji način. Dok su Španjolci bodrili suigrača, Hrvati su se obrušili na krilnom napadaču jer je tri minute mijenjao kopačke kraj terena. 'La Roja' je iskoristila brojčanu nadmoć da izjednači utakmicu."

"Modrić je bio igrač koji se najviše ljutio na suigrača tražeći ga objašnjenja zbog promjene kopački i kašnjenja. I izbornik Zlatko Dalić bio je ljutit na svog nogometaša koji je pun srama otišao u svlačionicu kad je završilo prvo poluvrijeme. Susret kapetana i izbornika bio je toliko ozbiljan da se Rebić emocionalno urušio."

"Rebićevu pogrešku mnogi navijači nisu primijetili, ali Modrić i Dalić jasno su dali do znanja da se nisu mogli braniti u toj akciji s desetoricom. Sarabia je došao iz drugog plana nakon odbijene lopte i izjednačio."