Tehnologija

Apple: Kupci iPhonea mogu očekivati kašnjenja

Kupci iPhonea mogu očekivati kašnjenja u isporuci tog proizvoda zbog ograničenja uzrokovanih koronavirusom u proizvodnoj tvornici u Kini, upozorila je kompanija Apple. 

Riječ je o tvornici iPhonea Appleovog proizvodnog partnera Foxconna u Zhengzhouu u Kini. Tvornica radi pod ograničenjima, što privremeno utječe na primarni pogon za sklapanje iPhonea 14 Pro i iPhonea 14 Pro Maxa. Nedavno su se pojavili izvještaji da su radnici u tvornici za sklapanje iPhonea u Kini pobjegli iz pogona. Desilo se to nakon što je val slučajeva Covid-19 doveo do potpunog zatvaranja tvornice.

Kompanija Foxconn, službeni dobavljač američkog Applea, ima mnogo radnika u svom kompleksu Zhengzhou i nije dala službeni broj zaraženih Covidom-19. Iz Applea poručuju da blisko sarađuju s dobavljačem kako bi se vratio na normalne razine proizvodnje. Istovremeno rade i na osiguravanju zdravlja te sigurnih uvjeta za svakog radnika.

Podsjetimo, nedavno je Apple na „Far Out“ konferenciji u Kaliforniji predstavio svoju najnoviju jesenju kolekciju. Predstaljeni su najnoviji uređaji, novi iPhoni, nekoliko novih pametnih satova i nove slušalice.

Apple je za svoje korisnike spremio četiri nova modela mobitela: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Na konferenciji je predstavljena i osma serija „Apple Watch“ satova. Jeftiniji Apple Watch SE, novi Apple Watch Ultra i nove slušalice

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare