Apple predstavio nove uređaje. Apple Watch sada mjeri zasićenost krvi kisikom

129

Apple je počeo svoje službeno predstavljanje asortimana uređaja za sljedeću godinu. Zbog globalne pandemije prijenos je preoblikovan u prethodno snimljenu prezentaciju, a u krupnom su kadru, kao što to obično ide, novi uređaji su Apple Watch Series 6, Apple Watch SE i nove modele iPada: iPad Generation 8 i novi iPad Air. Novi iPhone nije predstavljen.

Kompanija je prvo predstavila novi Apple Watch Series 6. Uređaj dolazi sa novim procesorom, blago zaobljenijim kućištem, poboljšanim always on prikazom i softverom koji može pratiti postotak kisika u krvi. Nova generacija Apple Watcha koštat će 399 dolara.

Za one koji planiraju uštedjeti, tu je i novi Apple Watch SE koji koristi S5 čipset, ima hardverske specifikacije Seriesa 6, košta 279 dolara i – dolazi bez punjača. Apple Watch SE namjenjen je starijim članovima porodice, kao i djeci – a ima karakteristike povezivanja više satova na jedan iPhone. Jedini keč je – morate imati skuplju cellular verziju.

Pored hrpe novih lica za satove, tu je i nova narukvica napravljena od fleksibilnog silikona koja dolazi bez kopče, Konačno, Apple je predstavio novu video-fitnes uslugu za vježbanje pod imenom Fitness+ koja radi na svim Apple uređajima i oslanja se na žiroskop kako bi pratila vježbanje.

Fitness+ je uključen i u novu Appleovu ponudu Apple One koja objedinjuje sve njihove servise u jedan mjesečni račun, naravno, po prihvatljivijoj cijeni koja varira zavisno o broju paketa koje izaberete.

Treći predstavljeni uređaj je iPad Generation 8. Uređaj koristi A12 čipset i koristi kućište starog iPada Air. Novi iPad košta 329 dolara, ima retina ekran dijagonale 10.2 inča, podržava Apple Pencil, ali ne koristi ProMotion.

Novi iPad Air koristi dizajn iPada Pro, dolazi sa 10,9-inčnim liquid retina prikazom, koristi novi procesor A14 bionic i podržava drugu generaciju Apple Pencila. Novi iPad Air ima Touch ID na boku, veći ekran i 12 MP objektiv koji se koristi i na iPadu Pro. iPad Air dolazi u oktobru, a startna cijena će mu biti 599 dolara.