Sport

Argentina je slavila nakon najluđeg finala ikad, a Messi je ušao u historiju. Nema više rasprave ko je GOAT

Argentina zasluženo slavi naslov prvaka svijeta

Argentina je novi svjetski prvak. U finalu SP-a u Kataru boljim izvođenjem jedanaesteraca svladala je Francusku.

Nakon 90 minuta bilo je 2:2, dok je u produžecima svaka reprezentacija postigla po jedan pogodak. U raspucavanju penala Argentinci su zabili sva četiri penala, dok je Francuska realizirala tek dva.

Argentina je tri puta osvajala naslov svjetskog prvaka u historiji. Prvi je osvojila 1978., a drugi 1986. godine. Do titule ju je predvodio veliki Lionel Messi, koji je tako osvojio i posljednji veliki trofej koji mu je nedostajao. Messi je u finalu zabio dva gola, dok je ukupno na prvenstvu imao sedam pogodaka i tri asistencije.

Više nego ravnopravnog rivala u finalnom ogledu Messi je imao u klupskom suigraču Kylianu Mbappeu. Mbappe je postao tek drugi igrač koji je postigao hat-trick u finalu svjetskog prvenstva, no ni to nije bilo dovoljno Francuskoj da odbrani naslov prvaka.

Messi je osvojio trofej koji mu je nedostajao

Lionel Messi je večeras ispunio i svoj najveći san. Argnetina je u ludoj utakmice nakon penala protiv Francuske osvojila naslov prvaka svijeta.

Na svom zadnjem SP-u došao je do naslova prvaka svijeta i tako Messi je ispunio svoj san. Veliki Argentinac je odigrao čudesan turnir i zasluženo je odveo Argentinu do kraja. U karijeri je Messi osvojio sve i to više puta, sve što je igrao Leo je to i osvajao. Osim naslova prvaka svijeta.

Zbog toga su mu mnogi osporavali da je najveći ikad, čak i u Argentini su brojni navijači na prvo mjesto stavljali Maradonu koji je 1986. prosječnu Argentinu odveo do kraja.

No, sad sve rasprave o GOAT-u moraju biti završene jer je Messi nakon niza porušenih rekorda te osvojenih individualnih i momčadskih nagrada uzeo i najvažniji trofej u svijetu nogometa.